Shell ще прекрати всички спот поръчки на руски суров петрол незабавно

...
Shell ще прекрати всички спот поръчки на руски суров петрол незабавно
Коментари Харесай

Shell все пак се отказа от руския петрол и газ и се извини на Украйна

Shell ще приключи всички спот поръчки на съветски недопечен нефт неотложно и няма да възобновява срочните си контракти. Това оповестява Bloomberg, като цитира информация от компанията. 

От Shell са оповестили и желание да се отдръпват от всички свои планове в съветската петролна и газова индустрия - включително рандеман на нефт, петролни артикули, природен газ и полутечен природен газ. 

Ще бъдат затворени и всички обслужващи центрове, както и бази за авиационни горива и масла в Русия. 

Новината идва няколко дни откакто компанията призна, че е траяла да купува съветски недопечен нефт даже след началото на войната в Украйна. 

Това накара външният министър на страната Дмитро Кулеба да се обърне към Shell с въпроса " Не ви ли мирише съветският петрол на украинска кръв? ". 

Обяснението на Shell за договорката от предходната седмица беше, че " без непрестанно доставяне със недопечен нефт до рафинериите енергийната промишленост не може да подсигурява продължаващо доставяне с съществени артикули за хората в Европа през идващите седмици ". 

" Не беше елементарно да вземем това решение и разбираме мощните страсти, които то провокира ", се споделяше в информацията от 5 март. 

Сега основният изпълнителен шеф на Shell Бен ван Бойрден признава, че " това не беше вярно решение и съжаляваме ". 

Ще преведем облагите от лимитираните си остатъчни количества съветски нефт, които обработваме, в специфичен фонд. Ще работим с дарителски партньорски организации и филантропични служби през идващите седмици, с цел да решим къде най-добре да насочим тези средства, с цел да облекчим ужасните последствия, които тази война предизвиква на хората в Украйна ", споделя още той. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР